USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

Otomotiv sektöründe 'Doğrulanmış ilan' zorunlu olacak

Ticaret Bakanlığınca, tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek, taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığı önlemek amacıyla ilan platformlarında uygulanan "doğrulanmış ilan" düzenlemesi, otomotiv sektörü için de hayata geçirilecek.

19 Ekim 2024 | 11:28
Son Güncelleme:
Otomotiv sektöründe 'Doğrulanmış ilan' zorunlu olacak - Sayfa 1

Bakanlık, tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek, taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığı önlemek amacıyla "doğrulanmış ilan" uygulamasını başlattı.

Otomotiv sektöründe 'Doğrulanmış ilan' zorunlu olacak - Sayfa 2

Söz konusu uygulama otomotiv sektörü için de geçerli olacak ve 2025 yılında tamamen zorunlu hale gelecek. Buna göre, otomobil satacak kişiler e-Devlet üzerinde kendisine ait aracı seçecek ve portallar üzerinden yayımlayacağı ilanı resmiyete kavuşturacak. Uygulamayla otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

Otomotiv sektöründe 'Doğrulanmış ilan' zorunlu olacak - Sayfa 3

"Tazminat hakkının kullanmasında delil olabilecek"
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaptığı açıklamada, piyasaların düzenli, güvenli ve sağlıklı şekilde işlemesinin önemini vurguladı.

Anayasa'nın 167. ve 172. maddelerinin bu anlamda kamuya önemli görevler yüklediğine dikkati çeken Kılıç, devletin, mal ve hizmet piyasalarını düzenleyici önlemler almasının piyasaların büyümesine katkı sağlamasının yanında tüketicilerin mağdur olmalarını da engellediğini söyledi.

Otomotiv sektöründe 'Doğrulanmış ilan' zorunlu olacak - Sayfa 4

Kılıç, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile bu hedefin daha da netleştiğini ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunarak zararlarının tazmin edilmesinin yasal güvence altına alındığını ifade etti.