USD 34,29
EUR 37,52
ALTIN 2.918,90
BIST100 8.865

Osmaniye'nin Gizli Cenneti Çona Kanyonu'nda Adrenalin Dolu Keşif Yürüyüşü

Osmaniye Belediyesi’nin öncülüğünde Amanos Dağları’nın eteklerinde yer alan ve adrenalin tutkunlarının gözde mekanı haline gelen Çona Kanyonu’na bir keşif yürüyüşü düzenlendi. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in de katıldığı bu etkinlikte, zorlu parkur ve doğanın eşsiz güzellikleri katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

24 Eylül 2024 | 10:00
Son Güncelleme:
Osmaniye'nin Gizli Cenneti Çona Kanyonu'nda Adrenalin Dolu Keşif Yürüyüşü - Sayfa 1

Osmaniye’nin saklı cennetlerinden biri olan Çona Kanyonu, Amanos Dağları’nın eteklerinde adrenalin tutkunlarının yeni gözdesi haline geldi.

Osmaniye'nin Gizli Cenneti Çona Kanyonu'nda Adrenalin Dolu Keşif Yürüyüşü - Sayfa 2

Osmaniye Belediyesi’nin önderliğinde, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Gazi Dağcılık Doğa Sporları Kulübü ve Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün katılımıyla düzenlenen keşif yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Osmaniye'nin Gizli Cenneti Çona Kanyonu'nda Adrenalin Dolu Keşif Yürüyüşü - Sayfa 3

Zorlu Parkurda Muhteşem Manzaralar

Orta zorlukta başlayan yürüyüş parkuru, kısa sürede daha da zorlaşarak katılımcılara adrenalin dolu anlar yaşattı. İp yardımıyla yüzlerce metre yüksekliğe tırmanan yürüyüşçüler, dar ve derin vadiler boyunca ilerleyerek doğa harikası Çona Kanyonu’nun ihtişamlı manzarasıyla karşılaştılar.

Osmaniye'nin Gizli Cenneti Çona Kanyonu'nda Adrenalin Dolu Keşif Yürüyüşü - Sayfa 4

Başkan Çenet’ten Zipline İle Adrenalin Dolu İniş

Belediye Başkanı İbrahim Çenet de bu zorlu yürüyüşe katılarak, kanyonun içerisinden akan şelale üzerinden zipline ile iniş yaptı. Etkinlik sonrası açıklama yapan Çenet, Osmaniye’nin bu tür doğal güzelliklerini keşfederek dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.