Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, doğadan aldıklarımızı geri vermenin önemine vurgu yaptı: “Eskiden gri ve kirli bir şehir olarak tanınan Kocaeli, bugün yeşiliyle öne çıkan bir şehir haline geliyor. Doğadan aldıklarımızı geri vermek adına önemli bir adım atıyoruz.”
Etkinliğe katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin ise Türkiye’nin zengin biyoçeşitliliğine dikkat çekerek, geyiklerin ekosistemi canlandırma amacıyla doğaya salındığını belirtti. Çokçetin, “Doğa, her zaman insana ne kadar büyük olduğunu hatırlatır” diyerek, kızıl geyiklerin doğadaki dengeyi sağlamadaki önemine vurgu yaptı.
Projede yer alan geyikler, doğal ortamlarına uyum sağladıktan sonra bölgenin turizm potansiyeline de katkı sağlayacak. Başkan Büyükakın, “Zamanla bu bölgede foto safari gibi turizm faaliyetleri de yapılabilecek” diyerek, bu çalışmanın sadece ekosistem açısından değil, turizm açısından da önemli bir adım olduğunu belirtti. Ormanya'da üretilen 40 kızıl geyikten 10’u doğaya bırakıldı, geri kalanların ise önümüzdeki süreçte Samanlı Dağları'na salınması planlanıyor.