Orman Köylüsüne 100 Milyon Destek
2021 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler veren Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “15 bin dekar alanda endüstriyel ağaçlandırma, suni gençleştirme, doğal gençleştirme, gençlik ve kültür bakımı gibi tüm programlarımızı yüzde 100 gerçekleştirdik” dedi.
Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, 2021 yılında yapılan çalışmaların yanı sıra 2022 yılındaki hedeflerden bahsetti. Orman varlığının önemine dikkat çeken Polat, bölge sorumluluğundaki çalışmalar kapsamında 2 milyon fidan üretildiğini ve geçtiğimiz yıl 22 türde 15 bin dekar alanda çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti. 2021 yılında yüzde 100 hedefe ulaştıklarını aktaran Polat, 2022 yılında da hedeflerinin üzerine çıkarak yılı tamamlamayı planladıklarını söyledi. 21 Mart-26 Mart Orman Haftası’na da değinen Polat, okullarda eğitim, tiyatro gibi çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ve bu doğrultuda öğrencilere çevre bilincini aşılayarak onlarla fidan diktiklerini aktardı.
ÜRETİM ARTTI
2021 yılı değerlendirmelerinde bulunan Polat, “2021 yılı, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü için tüm programların yüzde 100 gerçekleştiği ve hedeflere yüzde 100 ulaşılan bir yıl oldu. Orman Bölge Müdürlüğünün görevlerinden birisi koruma ve geliştirmek. Bu gelişmenin içerisinde; ormanların bakımı, gençleştirilmesi yatıyor. Bakım ve gençleştirilme çalışmaları ile birlikte üretim, bir ürün ortaya çıkıyor. Bunun neticesinde 2-3 sene önce 500 bin olan üretim ve ürün bu sene ise 850 bin metreküpe çıktı. Buda bizim kar elde ederek orman köylüsüne 100 milyona yakın para aktarmamıza vesile oldu” diye konuştu.
HEDEFLER
15 bin dekar alanda endüstriyel ağaçlandırma, suni gençleştirme, doğal gençleştirme, gençlik ve kültür bakımı gibi tüm programları yüzde 100 gerçekleştirdiklerini ifade eden Polat, “Bölge Müdürlüğümüz açısından biz programlarımızın üstüne çıkarak hem nakdi hem fiziki hem de ormanlarda yapılması gereken tüm bakımları yaparak insanların ormandan kontrollü şekilde faydalanmasını sağlayacak olan eko turizm yolları; mesire yerleri ile yine arıcılarımızın faydalanmaları için yaptığımız bal ormanları bunların hepsini topladığınızda odun dışı orman ürünlerinin üretimi ile birlikte biz programlarımızı yüzde 100’ün üzerine gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
2022 PLANLARI
Yeni yıldaki hedeflerden söz eden Polat, “2022 yılında da planlarımız var hem ormanlarımızın işletilmesi ve bakımları ile ilgili. Bu planların dışında yine ağaçlandırma çalışmalarımız var. Bozuk ormanları rehabilite edebilmek adına oraların suni gençleştirme ve ağaçlandırma çalışması ile yine verimli ormana dönüştürme çalışmalarımız var. Bu anlamda 2021’de ki çalışmalarımızın üzerine koyarak ortaya hem nitelik hem de nicelik olarak çıkardığımız rakamlarımız var. Bunla ilgili eylem planlarımız, yol haritamız ve projelerimiz hazır. Bunlara bağlı olarak yine 2021’de ki gibi üretim, bakım, ağaçlandırma, bal ormanları, Orköy kredilerinde, eko turizm ve tüm hizmetlerde hedeflerimiz belli. Bu hedeflere doğru gidiyoruz ve inşallah 2022 yılını da 2021 gibi başarılı şekilde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.