USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Orası Artık Altın Şehir!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğanın altın sarısı renklere bürünen Gümüşhane dağları, eşsiz manzaralarıyla doğaseverler ve fotoğrafçılar için adeta bir cennet haline geliyor.

04 Ekim 2024 | 14:44
Son Güncelleme:
Orası Artık Altın Şehir! - Sayfa 1

Gümüşhane, sonbahar mevsimiyle birlikte görsel bir şölen sunmaya başladı. Türkiye’de adını değerli bir madenden alan tek şehir olan Gümüşhane, coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturmasıyla, 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar yükselen rakımlarla doğanın etkileyici dönüşümüne ev sahipliği yapıyor.

Orası Artık Altın Şehir! - Sayfa 2

Yüksek kesimlerde ağaçlar sarı, turuncu ve kahverengi tonlarına bürünürken, bu büyüleyici manzaraların il genelinde bir aydan fazla devam etmesi bekleniyor. Dağcılık ve doğa yürüyüşü için şehre gelen turistler, altın sarısı yapraklar arasında yürüyüş yapma fırsatı buluyor.

Orası Artık Altın Şehir! - Sayfa 3

Fotoğraf sanatçısı Metin Aydın, Gözeler Köyü’nde sonbaharın güzelliklerini ölümsüzleştirerek, “Burası Gümüşhane’ye çok yakın, ulaşımı kolay. Yüksek kesimlerde sonbahar kendini göstermeye başladı ve her nokta çok güzel,” diyor. Aydın, Gümüşhane'nin engebeli yapısının, sonbahar fotoğraflarının uzun süre çekilmesine olanak sağladığını vurguluyor.