USD 34,11
EUR 38,12
ALTIN 2.868,18
BIST100 9.923
Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 9

Tuz Düzlükleri, Bolivya

Bazı yerler insana kendini başka bir gezegendeymiş gibi hissettirir. Bolivya’daki tuz düzlükleri de bu tanıma uyan gerçeküstü bir yer.
Yağmur sezonunda bölgeyi saran tatlı su ile tüm düzlüğün ayna gibi parlaması gerçekten dünya gözüyle görülmeye değer. Giderken yanınıza sizi sıcak tutacak giysiler almayı unutmayın çünkü 4000m irtifada bulunan düzlükte kar ve dondurucu bir soğukla karşılaşacaksınız.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 10

Kapadokya, Türkiye

Bu da ne böyle? Bir yığın kaya deyip bir sonraki mekana geçmeyi düşünüyorsanız durup bir daha düşünmenizi öneririz. Kapadokya tamamen sıra dışı yeryüzü şekillerine sahip eşsiz bir labirent şehir.
Fotoğrafta görülen yerin adı Kızlar Manastırı. Üstelik bu kayaların içine oyulmuş turistik mekanlarda konaklama şansınız da var.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 11

Nazka Çizgileri, Peru

Nazka çizgileri başlı başına bir komplo teorisidir. Sadece gökyüzünden görülebilen ve cetvelle çizilmişçesine düzgün bu dev şekilleri kim yaptı? Çağının çok ötesinde bir medeniyet mi yoksa uzaylılar mı?
Güney Peru’da yer alan Nazka düzlüğü nadir olarak bazı sportif etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 2013 yılında uçuş giysileriyle atlayış yapan Cedric Dumont ve Jhonathan Florez yaklaşık 2 dakika kadar bölgenin üzerinde uçmuş ve 190km/saat hıza erişmişlerdi.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 12

Cin Meclisi, Umman

Umman çöllerinin altında yer alan Cin Meclisi mağarası, dünya üzerinde şu ana kadar keşfedilmiş en büyük iç kubbeye sahip mağara olma özelliğini taşıyor. Mağara son yıllarda birçok maceracının da gezi rotasında yer alıyor.
2007 yılında Felix Baumgartner mağaranın tepesindeki delikten 120 metrelik bir iç mekan atlayışı yapmıştı. 2014’te ise Chris Sharma ve Stefan Glowacz kubbeden aşağı kaya tırmanışı tekniği ile inmeyi başaran ilk ekip oldu.