USD 34,11
EUR 38,11
ALTIN 2.864,68
BIST100 9.971
Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 7

Devlerin Geçidi, Kuzey İrlanda

Dürüst olmak gerekirse İrlanda’yı gezi rotasına dahil etmek çok sık yapılan bir iş değil. İngiltere’nin eşsiz sahil şeridi ve uçsuz bucaksız kırları veya romantik İskoç yaylaları hemen herkesin tercih edebileceği çekici mekanlar ama eğer rotanızı İrlanda’dan geçirecekseniz orada da görmeniz gereken kendine özgü mekanlar olduğunu unutmayın.
Kuzey İrlanda’da bulunan Devler Geçidi volkanik akıntılar sonucu oluşan 40.000 altıgen kayadan oluşuyor. Hayran olmamak imkansız.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 8

Paskalya Adası, Polinezya

Paskalya Adası’nda bulunan dev heykeller onlarca yıldır hem gezginleri kendine hayran bırakıyor, hem de kafa karıştırıyor. Oraya nasıl geldiler ve onları kim yaptı? Bilmecenin çözülen tek parçası, heykellerin birinci bin yılın içerisinde yapılmış olduğu.
Bilim adamlarına göre adada yaşayan Rapanui halkı tüm doğal kaynakları tüketip, ormanları da yok edince artık adada barınamaz hale geldiler. Birçok insan öldü ve geri kalanlar da ana kıtaya göç ederek, bugün UNESCO dünya mirası olarak kabul edilen 887 heykeli arkalarında bıraktılar.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 9

Tuz Düzlükleri, Bolivya

Bazı yerler insana kendini başka bir gezegendeymiş gibi hissettirir. Bolivya’daki tuz düzlükleri de bu tanıma uyan gerçeküstü bir yer.
Yağmur sezonunda bölgeyi saran tatlı su ile tüm düzlüğün ayna gibi parlaması gerçekten dünya gözüyle görülmeye değer. Giderken yanınıza sizi sıcak tutacak giysiler almayı unutmayın çünkü 4000m irtifada bulunan düzlükte kar ve dondurucu bir soğukla karşılaşacaksınız.

Ölmeden önce görülmesi gereken yer - Sayfa 10

Kapadokya, Türkiye

Bu da ne böyle? Bir yığın kaya deyip bir sonraki mekana geçmeyi düşünüyorsanız durup bir daha düşünmenizi öneririz. Kapadokya tamamen sıra dışı yeryüzü şekillerine sahip eşsiz bir labirent şehir.
Fotoğrafta görülen yerin adı Kızlar Manastırı. Üstelik bu kayaların içine oyulmuş turistik mekanlarda konaklama şansınız da var.