USD 34,25
EUR 37,02
ALTIN 3.016,36
BIST100 8.839

Nur Sürer’in Yılmaz Güney Mesajı Ödül Töreninde Tartışma Yarattı

61. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Nur Sürer, ödülünü Yılmaz Güney'e adadı ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi. Ancak bu sözler, geçmişteki bir şiddet olayıyla gündem oldu.

13 Ekim 2024 | 17:18
Son Güncelleme:
Nur Sürer’in Yılmaz Güney Mesajı Ödül Töreninde Tartışma Yarattı - Sayfa 1

61. Altın Portakal Film Festivali'nde Binnur Kaya ile birlikte 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Nur Sürer, ödülünü Yılmaz Güney için aldığını duyurdu. Antalya'da gerçekleştirilen festivalin kapanış gecesinde, sunuculuğunu Şebnem Dönmez’in yaptığı etkinlikte, Sürer'in yaptığı açıklamalar sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

Nur Sürer’in Yılmaz Güney Mesajı Ödül Töreninde Tartışma Yarattı - Sayfa 2

Ödül konuşmasında, "45 yıllık oyunculuk hayatımda, yolcu bana dokunan bütün yönetmenleri kaybettik. Onlar ışıklar içinde uyusun. Bu ödülü değersizleştirilmeye çalışılan en kıymetli ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" diyen Sürer, ardından kadın şiddetine karşı tepkisini göstererek "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ifadesini kullandı.

Nur Sürer’in Yılmaz Güney Mesajı Ödül Töreninde Tartışma Yarattı - Sayfa 3

Ancak bu sözler, geçmişte Yılmaz Güney'in Nebahat Çehre'ye uyguladığı şiddet olayını hatırlattı ve sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı. Sürer'in ödül konuşması, izleyiciler arasında farklı tepkilere neden oldu ve gece boyunca sosyal medyada gündem maddesi haline geldi.