USD 34,48
EUR 36,28
ALTIN 3.013,25
BIST100 9.550

MÜEZZİNLER GÖLET’İNE BİN ADET SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüp Sakarya Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Kaynarca Müezzinler Gölet’ine toplam bin adet sazan (Cyprinus carpio) balığı bırakıldı.

18 Ağustos 2022 | 10:57
Son Güncelleme:
HABERFOKUS / YUNUSEMRE DEMİR, YASİN KÖSTEK, DUYGU ALAZ

15-25 cm uzunluğunda ve bir yıl sonra anaç konumuna gelip yumurtlamaya başlayacak olan bin adet kara sazan ve aynalı sazan balık cinsi Müezzinler Göleti’ne bırakıldı.

Etkinliğe Tarım Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Sakarya Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Gürkan, Kaynarca Tarım İlçe Müdürü Mete Oğuzhan Karapınar, Kaynarca Gençlik Merkezi ve Gençlik Lideri Serdar Karaarslan, Kaynarca Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Muharrem Çelebi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alper Alp katıldı.

Projenin uygulanmasındaki amacın su kaynaklarının korunması, su ürünlerinin sürdürülebilmesi ve gençlere farkındalık yaratması olduğu bildirildi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı sonuna kadar Sakarya genelinde bazı su kaynaklarına 63 bin balık daha bırakılacağı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından açıklandı.

Daha önce de Müezzinler Göleti’ne balık bırakıldığı ve popülasyonun ciddi anlamda arttığı belirtilirken, ilk kez bu büyüklükte sazan cinsi balıkların göle bırakıldığı açıklandı.

Tarım Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, HaberFokus’a yaptığı açıklamada: “Bizim Bakanlık olarak bu kaynaklarını balıklandırma projemiz var. Bu proje kapsamında ülke genelinde 76 ilimizde bin 220 kaynağı balıklandırarak bu bölgelerdeki halkımız için hem avcılık hem spor hem de rekreasyon anlamında faaliyetler gösteriyoruz. Bu yıl itibariyle kaynaklarımızı Türkiye’nin nüfusu kadar yani 85 milyon balığı her kişiye bir balık olacak şekilde kaynaklarımıza kazandırıyoruz. Bu kaynaklar bizim için çok önemli, su biyolojik çeşitliliğinin muhafazası, sürdürülebilirliği, yönetilebilirliği her zaman önem arzediyor. Bu anlamda kaynaklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de bu anlamda bakanlık olarak kaynaklarımızı balıklandırıyoruz. Buralarda yaşayan insanlarımızın hayvansal protein ihtiyacını karşılıyoruz hem de aile ekonomisine de bir gelir olmasını arzuluyoruz.” Diye konuştu.