USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
MSB: “Son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirildi” - Sayfa 2

Aktürk ayrıca, bu hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve ilk yardım malzemesi ele geçirdiğini açıklayan Tuğamiral Aktürk, “Büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar toplam 3 bin 94 mayın/EYP imha edilmiş, bin 256 mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiş, 937’si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla (881 bin 445) mühimmat ele geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

MSB: “Son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirildi” - Sayfa 3

Tuğamiral Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kaynağında, sürekli ve kapsamlı icra esaslarıyla gerçekleştirdiğimiz Pençe-Kilit Harekâtı ile terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini alan hâkimiyetini genişleterek adım adım kapatıyoruz.”

MSB: “Son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirildi” - Sayfa 4

Hudut hattının Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunduğunu vurgulayan Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. Bin 505 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 873’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 82 bin 307 olmuştur” açıklamasında bulundu.

MSB: “Son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirildi” - Sayfa 5

Tuğamiral Aktürk ayrıca, 13 Ekim’de Deniz Kuvvetleri’ne ait insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik botunun Rodos Adası’nın kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan iki adet botu bıraktığı ve konuya ilişkin Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bilgilendirilerek söz konusu göçmenlerin kurtarıldığını duyurdu.