“Kar Gözetmeksizin Fincanını Sunuyoruz”
Murat Bilgin, kahvenin Endonezya’dan ithal edilmesi ve nadir bulunması nedeniyle yüksek maliyetine dikkat çekiyor. “Bu kahveyi vatandaşlarımızın deneyimleyebilmesi için çok fazla kar gözetmeden fincanını 480 TL’den sunuyoruz. Kahveyi el değirmeninde çekiyor, masada demliyoruz ve müşterilerimize kültür alışverişi ile birlikte tat deneyimi sunuyoruz,” diyor.
Doğal Üretim ve Sertifikasyon Süreci
Bilgin, kahvenin üretim sürecinde doğal hayatta yaşayan misk kedilerinden elde edilen çekirdekleri tercih ettiğini vurguluyor. “Kafeste beslenen hayvanlardan elde edilen kahveleri tercih etmiyoruz. Tamamen doğal ortamda yaşayan kedilerin tükettiği en iyi kahve kirazlarını seçiyoruz. Bu nedenle üretim kısıtlı oluyor. Çekirdekler özenle temizlenip ayıklanıyor ve özel olarak kavruluyor,” diye ekliyor.
Tarihi Çarşıya Renk Katıyor
Tarihi Orta Camii’nin altında bulunan küçük dükkanıyla Sakarya’nın tarihi çarşısına bir cazibe kazandırmayı hedefleyen Bilgin, bu eşsiz kahveyi şehre getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. “Kahve dünyada çok değerli bir içecek. Diğer kahvelerin kilosu 10-20 dolar arasında değişirken Kopi Luwak’ın kilosu bin dolar. Bu kahve, Sakarya’da yalnızca bizde bulunuyor. Şehir dışından gelen misafirlerimizi de bu deneyime davet ediyoruz,” ifadelerini kullanıyor.