USD 34,27
EUR 37,64
ALTIN 2.907,94
BIST100 9.038
Minyatür Sanatı Tespih Tanelerinde: Kuran-ı Kerim ve Osmanlı Padişahlarıyla Dolu Eserler - Sayfa 2

Ege Üniversitesi Mühendislik Bölümü mezunu olan Kamalı, yaklaşık 6 yıldır Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda tespih üzerine Kuran-ı Kerim cüzleri, Osmanlı padişah portreleri ve 16 Türk Devleti'nin sembollerini işliyor. Çocukluk yıllarında babası ve abisinden öğrendiği bu sanatı 50 yıldır sürdüren Kamalı, yurt içi ve yurt dışından özel siparişler alıyor.

Minyatür Sanatı Tespih Tanelerinde: Kuran-ı Kerim ve Osmanlı Padişahlarıyla Dolu Eserler - Sayfa 3

Kur'an-ı Kerim'i Tespih Tanelerine İşlemek

Kamalı, tespih tanelerine Kuran-ı Kerim'in cüzlerini işleyerek 6 yıl süren bir projeyi tamamladığını ifade etti. "Kur'an-ı Kerim’in 30 cüzünü, her birini bir tespihin tanelerine işledim. Toplamda 990 tane habbede hem yazıyı hem de cami motiflerini işledim. Bu, dünyada yapılmamış bir projedir ve en gurur duyduğum eserimdir,” diye konuştu.

Minyatür Sanatı Tespih Tanelerinde: Kuran-ı Kerim ve Osmanlı Padişahlarıyla Dolu Eserler - Sayfa 4

Sanatın Gençlere Yayılması Gerektiğini Vurguladı

Minyatür sanatının tarihi ve kültürel önemine dikkat çeken Kamalı, bu sanatın gençler arasında yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Tarihin en eski sanatlarından biri olan minyatürün Türk ve İslam kültüründe önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Minyatür Sanatı Tespih Tanelerinde: Kuran-ı Kerim ve Osmanlı Padişahlarıyla Dolu Eserler - Sayfa 5

Özel Hediye Tespihler

Kamalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Kralı Prens Charles ve Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’ye işlediği özel tespihlerin hediye olarak gönderildiğini belirtti.