USD 34,29
EUR 37,11
ALTIN 3.022,70
BIST100 8.946
"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 2

Uzmanlar, glokom hastalığının tedavisinde en önemli yeniliğin Mikroinvazif Glokom Cerrahisi (MIGS) ile yapılan implantlar olduğunu vurguladı.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 3

Bu tedavi, özellikle ilaç tedavisine yanıt vermeyen veya cerrahi müdahale gerektiren hastalar için uygun bir seçenek sunuyor.  "Halk arasında 'görmenin sinsi hırsızı' olarak bilinen ve her gün farkında olmadan görmemizi çalarak sonunda körlüğe neden olabilen bu hastalığı, şimdiye kadar insan vücuduna takılan en küçük implantlar sayesinde durdurabiliyoruz," şeklinde konuştu.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 4

Uzmanlar, Mikroinvazif Glokom Cerrahisi'nin hangi hastalara uygulanabileceğini şu şekilde açıkladı: "Genellikle ilaç tedavisine direnç gösteren glokom hastalarında; medikal tedaviye rağmen göz içi basıncını kontrol altına almakta güçlük çekenlerde veya glokomun ilerlemesini durdurmak için cerrahi müdahale gerektiren durumlarda bu yöntemi kullanabiliyoruz." dediler.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 5

Uzmanlar, stent tedavisinin mikro cerrahi bir prosedür olduğunu ve genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ifade etti. "Glokom hastalarının katarakt ameliyatları sırasında, aynı seansta iki adet stent göz içine yerleştirerek ilaç kullanımını ortadan kaldırabiliyoruz," dedi. Gözün iç kısmına yerleştirilen bu stent, göz içi sıvısının daha etkin bir şekilde drenajını sağlayarak göz içi basıncını kontrol altında tutuyor. Bu işlem büyük bir cerrahi kesiye ihtiyaç duymadığı için hastalar, günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönebilirler.'' dediler.