USD 34,29
EUR 37,08
ALTIN 3.023,93
BIST100 8.946

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!"

Körlüğe yol açabilen glokomun tedavisinde kullanılan mikro implantlar, hastalığı etkili bir şekilde durdurma imkanı sunuyor. Gözün by-pass’ı olarak bilinen bu tedavi hakkında Prof. Dr. Ümit Aykan, "Şimdiye kadar insan vücudunda kullanılan en küçük implant stentler sayesinde glokom hastalarının ilaç bağımlılığını sona erdirebiliyoruz," ifadelerini kullandı.

27 Ekim 2024 | 10:39
Son Güncelleme:
"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 1

Göz Hastalıkları Uzmanları ile halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen ve en sinsi hastalıklardan biri olan glokom tedavisindeki en son yeniliklerini konuştular.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 2

Uzmanlar, glokom hastalığının tedavisinde en önemli yeniliğin Mikroinvazif Glokom Cerrahisi (MIGS) ile yapılan implantlar olduğunu vurguladı.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 3

Bu tedavi, özellikle ilaç tedavisine yanıt vermeyen veya cerrahi müdahale gerektiren hastalar için uygun bir seçenek sunuyor.  "Halk arasında 'görmenin sinsi hırsızı' olarak bilinen ve her gün farkında olmadan görmemizi çalarak sonunda körlüğe neden olabilen bu hastalığı, şimdiye kadar insan vücuduna takılan en küçük implantlar sayesinde durdurabiliyoruz," şeklinde konuştu.

"Mikro İmplantlar: Glokomu Durduran Devrim!" - Sayfa 4

Uzmanlar, Mikroinvazif Glokom Cerrahisi'nin hangi hastalara uygulanabileceğini şu şekilde açıkladı: "Genellikle ilaç tedavisine direnç gösteren glokom hastalarında; medikal tedaviye rağmen göz içi basıncını kontrol altına almakta güçlük çekenlerde veya glokomun ilerlemesini durdurmak için cerrahi müdahale gerektiren durumlarda bu yöntemi kullanabiliyoruz." dediler.