USD 34,29
EUR 37,07
ALTIN 3.024,40
BIST100 8.946
Meteoroloji tek tek uyardı! Kar, sis, fırtına alarmı - Sayfa 15

Adeta bir gelinlik giymiş gibi bembeyaz görünen doğanın yeşille birleştiği yerlerde en az karlı görüntüler gibi görenleri büyüledi. Kartpostallık görüntüler veren yaylalar herkesi kendisine hayran bıraktı. Karın düşmesiyle yaylacılar da küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla köylerine dönüşe geçti. Kara aldırmadan yürüyen hayvanlar yol boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

Meteoroloji tek tek uyardı! Kar, sis, fırtına alarmı - Sayfa 16

HAKKARİ'DE KAR KALINLIĞI BİR METREYİ BULDU

Hakkari Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin en yüksek şehirlerinden olan Hakkari’nin yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışının etkili olmaya başladığı belirtildi.

Meteoroloji tek tek uyardı! Kar, sis, fırtına alarmı - Sayfa 17

Kar yağışları sebebiyle ulaşımın aksamaması için Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü ifade edilen paylaşımda, "Kar yüksekliğinin yaklaşık bir metreyi bulduğu Aşağı Güveç mevkiindeki Aytepe Üs Bölgesi yolunda da ekiplerin yol açma çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor" denildi.

Meteoroloji tek tek uyardı! Kar, sis, fırtına alarmı - Sayfa 18

BAŞKALE'DE KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANDI

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı yolları kapatırken, yaylalarda bulunan küçükbaş hayvanlar ise ağıllara indirildi.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden biri olan Başkale'nin yüksek bölgelerinde meydana gelen yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı sonucu kapanan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan çalışmalar, özellikle Sualtı Mahallesi bölgesinde yoğunlaştırıldı.