USD 34,20
EUR 37,96
ALTIN 2.915,41
BIST100 9.562
Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 3

Mertcan’ın annesi Gülistan Özger, yıllar geçse de acısının dinmediğini dile getirerek, çocuk katilleri için idam cezasının getirilmesi gerektiğini savunuyor. Acılı anne, “Bu adam cezaevinden çıkarsa, başka çocuklara da zarar verebilir. Çocuklarımızı korumak için çocuk katillerine idam getirilmesi şart” dedi.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 4

"İlk Mahkemede Kendini Acındırmaya Çalıştı"

Gülistan Özger, oğlunu öldüren babanın ilk mahkemede ağlayarak hakimi ve savcıları yanıltmaya çalıştığını söyledi. “Mertcan henüz 6 yaşındaydı ve daha ilkokulun ilk dönemindeydi. Babasının yanında olduğu bir hafta sonunda ders çalışmadığı için kafasına demir sopayla vurmuş. O an zaten hayatını kaybetti,” diyen anne, olayın detaylarını acıyla anlattı.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 5

Anne Özger, yaşanan bu acı olayların son bulması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. "Narin cinayeti gibi başka çocuklar da bu vahşeti yaşadı. Bir yerde dur demek gerekiyor. İdam cezası gelmedikçe bu tür olaylar devam edecek,” diyerek yetkililere seslendi.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 6

Çocukların Geleceği İçin Adalet Talebi

Gülistan Özger, mahkemede verilen müebbet hapis cezasının ardından da mücadeleyi bırakmadığını belirterek, oğlunun soyadını değiştirdiğini ve tüm haklarını korumak için elinden geleni yaptığını ifade etti. Çocuk katillerine karşı verilen cezaların caydırıcı olması gerektiğini savunan anne, çocukların geleceği için adaletin yerini bulmasını istiyor.