USD 34,19
EUR 38,11
ALTIN 2.907,39
BIST100 9.666

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, ders çalışmadığı gerekçesiyle babası tarafından dövülerek öldürülen 6 yaşındaki Mertcan Yılmaz’ın annesi Gülistan Özger, çocuk katilleri için idam talep ediyor. Acılı anne, oğlunun ölümünden yıllar sonra dahi bu acının dinmediğini belirterek, çocuk cinayetlerinin durdurulması gerektiğini savunuyor.

24 Eylül 2024 | 10:04
Son Güncelleme:
Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 1

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 yaşındaki Mertcan Yılmaz, öz babası Mehmet Ali Yılmaz tarafından ders çalışmadığı gerekçesiyle elektrikli süpürgenin demiriyle dövülerek öldürülmüştü.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 2

5 yıl önce meydana gelen bu trajik olay, Türkiye’yi yasa boğdu. Mertcan, İskenderun Çankaya mezarlığına defnedilirken, babası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 3

Mertcan’ın annesi Gülistan Özger, yıllar geçse de acısının dinmediğini dile getirerek, çocuk katilleri için idam cezasının getirilmesi gerektiğini savunuyor. Acılı anne, “Bu adam cezaevinden çıkarsa, başka çocuklara da zarar verebilir. Çocuklarımızı korumak için çocuk katillerine idam getirilmesi şart” dedi.

Mertcan’ın Ölümü Türkiye’yi Yasa Boğdu: Anne Gülistan Özger İdam İstiyor - Sayfa 4

"İlk Mahkemede Kendini Acındırmaya Çalıştı"

Gülistan Özger, oğlunu öldüren babanın ilk mahkemede ağlayarak hakimi ve savcıları yanıltmaya çalıştığını söyledi. “Mertcan henüz 6 yaşındaydı ve daha ilkokulun ilk dönemindeydi. Babasının yanında olduğu bir hafta sonunda ders çalışmadığı için kafasına demir sopayla vurmuş. O an zaten hayatını kaybetti,” diyen anne, olayın detaylarını acıyla anlattı.