USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Piyasalarda Beklenen Karar

Piyasalarda merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Piyasalarda Beklenen Karar
23 Temmuz 2024 | 13:58
Son Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayı faiz kararını açıkladı. Piyasaların gözlerinin çevrildiği TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından, haziran ayında olduğu gibi, politika faizini yüzde 50'de sabit bırakma kararı çıktı. Ekonomistler de faizin sabit tutulacağına kesin gözüyle bakıyordu.

Temmuz Ayı Faiz Kararı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı. Banka, bir önceki toplantısında da politika faizini sabit tutmuştu. Ekonomistlerin beklentisi de TCMB'nin faiz kararını sabit bırakacağı yönündeydi.

Açıklamanın Detayları

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, sıkı politika duruşuna devam edileceğinin altı çizilirken, "Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" ifadeleri dikkat çekti.

Merkez Bankası, 31 Mart yerel seçimlerinden önce, sabit tutması beklenen faizi “enflasyon görünümündeki bozulma" nedeniyle yüzde 50'ye yükseltmişti. TCMB, nisan, mayıs ve haziran aylarında da faizi sabit tutarak yüzde 50'de bırakmıştı.

TCMB'nin temmuz ayı kararı ile politika faizini yüzde 50'de sabit tutması, piyasaların ve ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmiş oldu. Sıkı para politikası duruşunun devam edeceği ve enflasyon beklentilerine göre gelecekteki adımların atılacağı vurgulandı.