USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
Memurun Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu - Sayfa 2

Bakanlık Personellerine Özel Mesai Ücretleri

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri ve diğer personeller için fazla mesai ücretleri de yeni yılda artıyor. Bu kapsamda, bakanlık personeline ayda 90 saati geçmemek üzere saatlik 13 lira 60 kuruş ödeme yapılacak. Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere ise 60 saati geçmemek üzere aynı miktar ödenecek.

Memurun Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu - Sayfa 3

Özel Statüdeki Personellere Ödeme

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla, bakanlık kurul başkanları, genel müdürler, strateji geliştirme başkanları, valiler, generaller, amiraller ve diğer üst düzey yönetici ve komutanların yanında çalışan personeller, yeni yılda saat başına 13 lira 60 kuruş fazla mesai ücreti alacak.

Memurun Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu - Sayfa 4

Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Üniversitelerde Görevli Personel

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden, fazla mesai karşılığında izin kullanamayanlara da ayda 90 saati geçmemek kaydıyla saat başına 12 lira 80 kuruş ek ödeme yapılacak.

Memurun Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu - Sayfa 5

Milli Eğitim Personeline Yüksek Mesai Ücreti

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan idari personele, yasal çalışma saatlerinden sonra yaptıkları fazla mesailer için ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 21 lira 80 kuruş ödeme yapılacak.