USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908
‘Memoir of a Snail’ Londra Film Festivali’nde En İyi Film Ödülünü Aldı - Sayfa 2

Jüri, “Adam Elliot’un ‘Memoir of a Snail’ filmi bizi derinden etkiledi. Film, zorbalık, yalnızlık ve keder gibi önemli meseleleri doğrudan ele alarak evrensel bir diyalog yaratıyor” açıklamasını yaptı. Ayrıca, animasyon filmin, live-action yapımlar arasındaki başarısına vurgu yapıldı.

‘Memoir of a Snail’ Londra Film Festivali’nde En İyi Film Ödülünü Aldı - Sayfa 3

Cannes’da büyük ilgi gören Rungano Nyoni’nin On Becoming a Guinea Fowl filmi ise özel bir övgü alarak Zambiya’daki kapalı bir toplulukta bir cinsel istismarcıya dair cesur hikayesiyle dikkat çekti.

‘Memoir of a Snail’ Londra Film Festivali’nde En İyi Film Ödülünü Aldı - Sayfa 4

İlk uzun metraj film yarışmasında, Laura Carreira’nın On Falling filmi Sutherland Ödülü’nü kazandı. Jüri, bu filmi “göçmen bir kadının dünyadaki yabancılaşmasını etkileyici bir sinematik hassasiyetle işleyen güçlü ve cesur bir ilk film” olarak tanımladı.

‘Memoir of a Snail’ Londra Film Festivali’nde En İyi Film Ödülünü Aldı - Sayfa 5

Belgesel dalında Grierson Ödülü’nü ise Mother Vera kazandı. Film, genç bir Ortodoks rahibenin geçmişiyle yüzleşme hikayesini anlatıyor. Kısa film ödülünü ise Vibrations from Gaza kazanarak, İsrail’in saldırıları altında yaşamaya çalışan işitme engelli Filistinli çocukların direnişini gözler önüne serdi.