USD 38,26
EUR 43,95
ALTIN 4.253,68
BIST100 9.316
MEB'den Özel Okullara Yakın Takip: Ekstra Ücretler Mercek Altında - Sayfa 3

Yönetmeliğin 55. maddesine göre, eğitim ücretiyle birlikte alınan tüm hizmet bedellerinin, okulun kendi adına açılmış banka hesabına yatırılması şart koşuluyor. Bu kural, tüm hizmet kalemleri için geçerli olacak.

MEB'den Özel Okullara Yakın Takip: Ekstra Ücretler Mercek Altında - Sayfa 4

Her Hizmet Sözleşmede Açıkça Belirtilecek

MEB, özel okulların sundukları her türlü ek hizmetin kayıt süreci içinde açık şekilde ilan edilmesini ve kayıt sözleşmelerinde net şekilde belirtilmesini zorunlu hale getirdi. Marka lisansıyla faaliyet gösteren okullar ya da aynı kurucuya ait kurumlar arasında yaygın olarak kullanılan hizmet ve materyaller de bu kapsama dahil edildi.

MEB'den Özel Okullara Yakın Takip: Ekstra Ücretler Mercek Altında - Sayfa 5

Ayrıca, elektronik ortamda sunulan kırtasiye, kıyafet ve eğitim materyalleri gibi ürünler için de kurumsal hesap ve duyuru zorunluluğu getirildi.

MEB'den Özel Okullara Yakın Takip: Ekstra Ücretler Mercek Altında - Sayfa 6

Yemek Hizmetleri de Takipte

Velilerin yemek ve kahvaltı gibi hizmetler için üçüncü kişilerle bireysel olarak anlaşmalar yapması artık kabul edilmeyecek. Bu hizmetlerin yalnızca okul yönetimi aracılığıyla ve kurumsal şekilde sağlanması gerektiği bildirildi.

Close menu