USD 34,28
EUR 37,07
ALTIN 3.024,09
BIST100 8.908

Mardin'de PKK'lı Terörist Özcan Günay, "GÜRZ-21" Operasyonunda Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK/KCK terör örgütü mensubu Gri kategorideki terörist Özcan Günay'ın Mardin'de gerçekleştirilen "GÜRZ-21" operasyonunda etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin'de PKK'lı Terörist Özcan Günay,
25 Ekim 2024 | 20:47
Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gri kategoride yer alan PKK/KCK terör örgütü mensubu Özcan Günay’ın Mardin’in Savur kırsalında düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "GÜRZ-21" operasyonunun, Jandarma ve Emniyet birimlerinin ortak istihbari çalışmaları neticesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonun detaylarını paylaşan Yerlikaya, Günay'ın 2014 yılında terör örgütüne katıldığını ve 2018 yılında Suriye Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı çok sayıda eylemde yer aldığını vurguladı. Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu başarılı operasyona, J-SİHA ve zırhlı araç desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Operasyon (JOPER) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin katıldığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan kahraman Jandarma ve Emniyet mensuplarını tebrik ederken, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" diyerek mücadelelerinin süreceğini belirtti.