USD 34,19
EUR 37,11
ALTIN 2.959,34
BIST100 9.002
Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 3

Çünkü çiftler zaten ideal bir çift olma yolunda ilerlerken bu baskının altında, toplumsal baskının verdiği bu psikolojinin altındayken bir de bunun içerisinde maddi sıkıntılar, maddi düzensizlikler ve bu düğün stresinin vermiş olduğu planlamalar da eklenince doğal olarak uzun vadede elbette birçok problem daha yaşanabilir.

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 4

Çünkü çiftler birçok masrafın altına girdiğinde, düğün bütçesinin üzerine çıktıklarında bu durum daha sonrasında bu bütçenin karşılanıp karşılanmamasına göre, destek alınıp alınmamasına göre birçok evlilik için farklı krizlere de yol açabilir. Burada genel anlamda düğün algısının yöresel olarak değiştiğini de gözlemlemekteyiz. 

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 5

Yani ülkemizin her bir yerinde bu düğüne yüklenen anlam çok daha farklı bir hale gelmektedir. Daha böyle doğu taraflarına gittiğimizde mesela aslına bakarsanız kişinin ağırlığınca altın takılmasını görüyoruz. Ya da aynı şekilde kişinin geleneklerinin çok ciddi anlamda yüksek bir masraf gerektirdiğini görüyoruz. 

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 6

Bu durum bizim sadece iki kişinin mutluluğundan daha da ileriye gittiğimizi gösteriyor. Yani bugün bir davetiyede 'En mutlu günümüzde sizi aramızda görmek isteriz' diyen gelinle damat dışında herkesin mutlu olduğunu ve mutlu olmaya çalışmak üzerine bir düğün kurulduğunu görüyoruz.