USD 34,14
EUR 37,12
ALTIN 2.940,29
BIST100 8.970

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, maliyeti yüksek olan düğünlerin evliliklerin ömründe olumsuz etki oluşturduğunu söyleyerek, “Artık gelin ve damat dışında herkesin mutluluğunun düşünüldüğü düğünler görüyoruz” dedi.

17 Ekim 2024 | 14:01
Son Güncelleme:
Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 1

Artık düğün tanımının içinin boşaldığını ve insanların birbiri ile yarış haline getirerek düğünleri fazla masraflı şovlara dönüştürdüğünü söyleyen Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, “Aslına bakarsanız çiftlerin bir araya gelişini, birlikte olduklarını kutladıkları sembolik bir tören cümlesiyle düğünün ne demek olduğunu özetleyebiliriz. 

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 2

Lakin şu andaki düğünün tanımı; tamamen içinin biraz daha boşaltıldığı ve insanların artık yarış haline getirdiği, rekabetlere, fazla gereksiz masraflara girildiği bir şov alanına dönüştüğünü söyleyebilirim aslında bakarsanız. Bu durum elbette çiftler üzerinde büyük bir stres ve baskı oluşturmaktadır. 

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 3

Çünkü çiftler zaten ideal bir çift olma yolunda ilerlerken bu baskının altında, toplumsal baskının verdiği bu psikolojinin altındayken bir de bunun içerisinde maddi sıkıntılar, maddi düzensizlikler ve bu düğün stresinin vermiş olduğu planlamalar da eklenince doğal olarak uzun vadede elbette birçok problem daha yaşanabilir.

Maliyetli düğün evliliğin ömrünü kısaltıyor - Sayfa 4

Çünkü çiftler birçok masrafın altına girdiğinde, düğün bütçesinin üzerine çıktıklarında bu durum daha sonrasında bu bütçenin karşılanıp karşılanmamasına göre, destek alınıp alınmamasına göre birçok evlilik için farklı krizlere de yol açabilir. Burada genel anlamda düğün algısının yöresel olarak değiştiğini de gözlemlemekteyiz.