USD 34,18
EUR 37,89
ALTIN 2.923,47
BIST100 9.351

Malatya'da Korkutan Sosyal Deney: İlk Yardım Bilincini Artırma Çabası Büyük Alkış Aldı

14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü kapsamında Malatya'da düzenlenen bir sosyal deney, ilk yardım bilincinin yayılmasını hedefledi. İlk başta vatandaşları korkutan bu deney, ardından büyük alkış aldı.

15 Eylül 2024 | 12:00
Son Güncelleme:
Malatya'da Korkutan Sosyal Deney: İlk Yardım Bilincini Artırma Çabası Büyük Alkış Aldı - Sayfa 1

Malatya'da 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından MalatyaPark AVM'de gerçekleştirilen sosyal deney, ilk yardım bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçladı. Senaryo gereği, çerez yerken fenalaşan bir vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti. Olayın ardından bunun bir sosyal deney olduğu açıklanınca, vatandaşlar durumu büyük bir alkışla karşıladı.

Malatya'da Korkutan Sosyal Deney: İlk Yardım Bilincini Artırma Çabası Büyük Alkış Aldı - Sayfa 2

Deneyin senaryosu, alışveriş için AVM'ye gelen bir vatandaşın çerez yerken soluk borusuna yiyecek kaçması ve fenalaşması üzerine kuruldu. Bu esnada, bölgede hazır bekleyen İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki ekipler, vakaya hızla müdahale etti. Yaşananların bir sosyal deney olduğu açıklanınca, olayın önceden planlanmış olduğu anlaşıldı ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Malatya'da Korkutan Sosyal Deney: İlk Yardım Bilincini Artırma Çabası Büyük Alkış Aldı - Sayfa 3

Sosyal deney sonrasında açıklama yapan Sağlık Eğitmeni ve Acil Tıp Teknisyeni Ahmet Murat Çatal, "Deneyle vatandaşlarımızın konuya duyarlılığını görmek istedik. Gördük ki vatandaşlarımızın büyük bir kısmı ilk yardım konusunda bilgi sahibi olsa da olaya müdahil olmak istemiyor. Bu noktada ilk yardım konusunda eksik olduğumuzu fark ettik," dedi.

Malatya'da Korkutan Sosyal Deney: İlk Yardım Bilincini Artırma Çabası Büyük Alkış Aldı - Sayfa 4

Çatal, İl Sağlık Müdürlüğü olarak "her evde bir ilk yardımcı" olmasını hedeflediklerini belirterek, bu tür farkındalık etkinlikleriyle ilk yardım bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi. Vatandaşların, ilk yardım konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerini vurguladı.