USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Macron'dan İsrail'e Silah Ambargosu Çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'deki saldırılara dikkat çekerek, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasını istedi.

Macron'dan İsrail'e Silah Ambargosu Çağrısı!
05 Ekim 2024 | 17:19
Son Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'de yürütülen saldırgan politikalar nedeniyle İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu. Yerel bir radyo programına katılan Macron, Orta Doğu'daki durumu ele aldı.

Macron, programda, Gazze'deki olaylara değinerek, bölgedeki önceliğin siyasi bir çözüme geri dönmek olduğunu ifade etti. “Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz” diyen Macron, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında kullanılacak silahların sevkiyatının durdurulması gerektiğini vurguladı.

Macron, Fransa'nın bu süreçte İsrail'e silah göndermediğini belirterek, İsrail'in uluslararası hukuk ve insani kurallara uygun olarak kendisini savunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirerek, "Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail'in gelecekteki güvenliği için de bir hata" dedi.

Macron, İsrail'in Lübnan'a yönelik potansiyel saldırılarına da değinerek, "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz" ifadesini kullandı.