USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908
Kuşadası’nda 2 deniz kaplumbağası ölü olarak karaya vurdu - Sayfa 3

Son olarak bulunan iki deniz kaplumbağasının yapılan kontrollerinde yara ve darp izine rastlanılmadığını ifade eden Sürücü; “Aynı gün ve aynı zamanda birbirine yakın plajlarda bulunması ve yanlarında bazı balık türlerinin olması muhtemelen gırgır teknelerine hedef dışı av olarak yakalandığını, su yüzeyine nefes alamadıkları için boğularak öldüklerini gösteriyor. 

Kuşadası’nda 2 deniz kaplumbağası ölü olarak karaya vurdu - Sayfa 4

Sahil kıyısından yaklaşık 50 metreye kadar olan derinlikler, denizel biyoçeşitliliğin en zengin olduğu ve deniz çayırlarının oksijen üretmesi açısından en değerli alanlar olduğu bilinmektedir. Şu anda yasal olan 24 metre avlanma derinliği, deniz kaplumbağaları ve yunuslar gibi nadir canlı türlerinin de hedef dışı av olmasına neden olmaktadır.

Kuşadası’nda 2 deniz kaplumbağası ölü olarak karaya vurdu - Sayfa 5

Nadir deniz canlılarının korunması, deniz çayırlarının tahrip edilmemesi, kıyıda avlanan yerel balıkçıların desteklenmesi ve aynı zamanda sürdürülebilir bir balıkçılık için, avlanma derinliği AB standartları olan 50 metreye çıkarılmalıdır. Özellikle Darboğaz denilen Dilek Boğazı’nda trol ve gırgır tekneleriyle avcılık yasaklanmalıdır” dedi.