USD 34,06
EUR 38,05
ALTIN 2.833,33
BIST100 9.976

Konya'da Bisiklet Yolu İşgali İçin Farkındalık

Konya'da bisiklet yoluna park eden araçların üzeri mavi brandalarla kapatıldı. Bu eylem, "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında bisiklet yollarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Konya'da Bisiklet Yolu İşgali İçin Farkındalık
19 Eylül 2024 | 18:57
Son Güncelleme:

Konya'da bisikletseverler, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, bisiklet yollarını işgal eden araçlara karşı farkındalık oluşturdu. Bisiklet tutkunları, araçların üzerini mavi brandalarla kapatarak, bisiklet yollarının önemine dikkat çekti ve araç sürücülerine daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Konya'nın 635 kilometrelik bisiklet yolu ağı ile Türkiye'nin en uzun bisiklet rotasına sahip olduğunu vurgulayan Haluk Ay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet kullanımını teşvik eden projelerinin önemine değindi. Ancak trafikte bisikletlilere gereken saygının henüz sağlanamadığını belirten Ay, "Bisiklet yollarımızı boş bırakalım ve haklarımızı ihlal etmeyelim," dedi.

İsmail Berat Tanoğlu, araç sürücülerinin bisiklet yollarını işgal etmesinin ciddi kazalara yol açabileceğini ve farkındalık çalışmalarının bu tehlikeleri azaltmaya yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yakup Özyurt ise, bu farkındalık çalışmasının araç sürücülerinin dikkatini çekebileceğini ve trafikte daha bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Elzem Arıkan, bisiklet yollarının sadece araç sürücüleri tarafından değil, zaman zaman yayalar tarafından da işgal edildiğine dikkat çekti. Arıkan, bu durumun bisikletliler için büyük bir tehlike oluşturduğunu ve tüm yol kullanıcılarını daha dikkatli olmaya çağırdı.

Ahmet Kaan Alp, projeyi son derece başarılı bulduğunu belirterek, Konya'nın bisiklet kültürünün güçlü olduğunu ve toplumun bu duyarlılık hareketini destekleyeceğine inandığını ifade etti. Alp, toplumsal saygı ve anlayışın sorunları çözeceğine inandığını vurguladı.