USD 34,20
EUR 37,56
ALTIN 2.889,50
BIST100 9.023
Komşuda Kabusa Dönen İntikam Planı! Darp, Cinsel Saldırı ve Yağma Suçlarından Sanıklara Ceza Yağdı - Sayfa 2

Ziynet Eşyalarını Aldı ve Otomobili Eşinin Üzerine Devrettirdi

Daha sonra H.Z., M.Y.'nin eşi ile iletişime geçerek M.Y.’nin tefecilere borcu olduğunu ve borçları ödeyebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu bahane ile M.Y.'nin eşinden 21 bin TL değerinde ziynet eşyası aldı. Ayrıca M.Y.'nin otomobilini de F.Z.’nin üzerine devrettirdi.

Komşuda Kabusa Dönen İntikam Planı! Darp, Cinsel Saldırı ve Yağma Suçlarından Sanıklara Ceza Yağdı - Sayfa 3

Yaşananların ardından M.Y., polise giderek H.Z.’den şikayetçi oldu ve olayın incelemesi başlatıldı. Şikayet üzerine H.Z., eşi F.Z. ve komşusu Ü.Y. gözaltına alındı. H.Z. tutuklanırken, F.Z. ve Ü.Y. ise serbest bırakıldı.

Komşuda Kabusa Dönen İntikam Planı! Darp, Cinsel Saldırı ve Yağma Suçlarından Sanıklara Ceza Yağdı - Sayfa 4

Sanıklar Mahkemede Savunma Yaptı: "Pişmanım"

Davanın duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık H.Z., yaptıkları için pişman olduğunu belirterek, "Alacağım cezaya razıyım," dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Ü.Y. ise M.Y.'ye zarar vermediğini, H.Z.’nin isteği üzerine video çektiğini iddia etti.

Komşuda Kabusa Dönen İntikam Planı! Darp, Cinsel Saldırı ve Yağma Suçlarından Sanıklara Ceza Yağdı - Sayfa 5

Toplam 92 Yıl Hapis Cezası

Mahkeme, H.Z.'yi “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 8 yıl 5 ay 7 gün, “yağma” suçundan 14 yıl, “dolandırıcılık” suçundan 5 yıl ve 2.400 TL, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 3 yıl, “cinsel saldırı” suçundan 19 yıl 6 ay, “kasten yaralama” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün, “hakaret” suçundan ise 1.340 TL para cezasına çarptırdı.