"Gurur verici"
Su altı robot yapımının ve kullanımının zor olduğunu, bu sebeple yarışmaya çok sayıda okulun katılamadığını kaydeden İsmet Kılıç, "Yarışmaya katılabilen yaklaşık 20 robot vardı. 20 robot arasından birinci olduk. Bizi mutlu eden konu, öğrencilerin yaptığı bir ürünle yarışmada sergileyebiliyor ve yarışabiliyor olmasıydı ama tabii bunun yanı sıra birinci olmamız büyük bir gurur. Diğer yarışmacıları geçebilmek, en iyi olabilmek bizim için büyük bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.
"Amacımız sadece yarışmalara katılmak değil"
Yarışmalara katılmanın güzel bir deneyim kattığını ancak asıl hedeflerinin öğrencilerin teknik bilgi ve becerilerini artırmak, farklı insanlarla tanışmalarını sağlamak olduğunun altını çizen Kılıç, "Tabii yarışmalara katılıp, derece elde etmek çok güzel bir duygu ancak asıl amacımız bunlar değil. Temel amacımız, öğrencilerin teknik konuları öğrenebilmesi, yarışmalara gittiğimiz yerlerde farklı insanlarla tanışmaları, o ortamları görmeleri.
Bu öğrencilere çok güzel şeyler katıyor. Kısacası amaç, bir şeyler üretmek, üretirken de öğrenmek. Öğrencilerin sosyal olmalarını da sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Savaş halinde bomba taşıma işlemi yapabilir"
İsmet Kılıç, su altı robotunun kullanım alanları hakkında da bilgiler verdi. Bu gibi araçların askeri alanda gözlem ya da bomba taşıma işlemleri için de kullanılabileceğini, ayrıca tehlikeli mesleklerde insanlara destek sağlayabileceğini vurgulayan Kılıç, "Su altında bazı insanların yaptığı tehlikeli meslekler var. Robotu, o görevleri yapabilecek şekilde revize edebiliriz.