USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.015,30
BIST100 8.908

KKTC'de Yenidoğan Bebeklerin Mamalarına Saf Alkol Koyuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir hastanede yenidoğan bebeklerin mamalarına yanlışlıkla saf alkol eklenmesi sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti, 6 bebek ise kritik durumda entübe edildi.

KKTC'de Yenidoğan Bebeklerin Mamalarına Saf Alkol Koyuldu
27 Ekim 2024 | 23:28
Son Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa şehrindeki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen olayda, bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konuldu. KKTC Sağlık Bakanlığı, 7 bebeğin fenalaştığını ve 20 günlük bir bebekten sonra hayata veda ettiğini, sağlık durumları kritik olan 6 bebeğin entübe edildiğini bildirdi.

Olayın ardından, "tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Bebeğini kaybeden aile, durumla ilgili geç bilgilendirildiklerini ifade etti.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Bu olaydan etkilenen ve fenalaşan 7 bebek var, biri hayatını kaybetti" dedi. Dinçyürek, ailelere neden geç haber verildiği konusunda, "Polis tarafından uyarıldık" ifadelerini kullandı. Olayın adli bir boyutu olduğunu belirten Bakan, "Hasta sağlığı önceliğimizdir. Soruşturma sürüyor" şeklinde konuştu.

Aileler, Bakan Dinçyürek’e tepkilerini dile getirerek, "Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?" dediler. Bazı aileler, açıklama sonrası fenalık geçirdi.