USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Kışa Hazırlık: Evde Meyve ve Sebze Kurutmanın En Pratik Yöntemleri

Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin lezzetini tüm yıl boyunca sofralara taşımak için en pratik ve sağlıklı yöntem kurutma. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz meyve ve sebze kurutma yöntemleri.

18 Eylül 2024 | 21:44
Son Güncelleme:
Kışa Hazırlık: Evde Meyve ve Sebze Kurutmanın En Pratik Yöntemleri - Sayfa 1

Yaz meyvelerinin ve sebzelerinin tadını kış aylarında da çıkarmak için kurutma, en eski ve doğal yöntemlerden biri. Mevsiminde toplanan ürünler, kurutularak lezzetlerini ve besin değerlerini uzun süre korur. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz meyve ve sebze kurutma yöntemleri:

Kışa Hazırlık: Evde Meyve ve Sebze Kurutmanın En Pratik Yöntemleri - Sayfa 2

Üzüm Nasıl Kurutulur?

Eğer eviniz yeterince güneş almıyorsa, üzümleri saplarından ayırın, yıkayın ve fazla suyunu süzün. Üzümlerin çekirdeklerini çıkarıp bez serili fırın tepsisine yayın. İnce bir tülbentle örtün ve evin en çok güneş alan yerine yerleştirin.

Kışa Hazırlık: Evde Meyve ve Sebze Kurutmanın En Pratik Yöntemleri - Sayfa 3

3-4 gün arayla karıştırın. 3 ila 10 gün arasında, güneş ışığına bağlı olarak üzümler kuruyacaktır. Kuruduktan sonra gölge bir yerde 1 gün dinlendirip saklayabilirsiniz.

Kışa Hazırlık: Evde Meyve ve Sebze Kurutmanın En Pratik Yöntemleri - Sayfa 4

Domates Nasıl Kurutulur?

Mevsiminde toplanmış domatesleri fırında ya da güneşte kurutabilirsiniz. Cherry domatesler daha kolay kuruduğu için önerilir. Fırında kurutma için domatesleri ikiye bölüp, 60 derecelik fırında 8-12 saat kurutun. Güneşte kurutma içinse domatesleri tuzlayıp güneş alan bir yere yerleştirin ve 10 gün boyunca kurutun. Kuruyan domatesleri zeytinyağı dolu bir kavanozda saklayabilirsiniz.