USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900
Kışa Hazırlık: Dondurucu İçin Pratik Taze Fasulye Saklama Yöntemi - Sayfa 3

Domatesleri Hazırlayın:

Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Küp küp doğradığınız domatesleri derin bir tencereye alın. Domatesler, fasulyelerin buzdolabında daha uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olacak ve lezzet katacaktır.

Kışa Hazırlık: Dondurucu İçin Pratik Taze Fasulye Saklama Yöntemi - Sayfa 4

Pişirme İşlemi:

Doğranmış taze fasulyeleri domateslerin üzerine ekleyin. Ocağın altını açarak yaklaşık 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin. Fasulyelerin renkleri hafifçe solmaya başladığında istediğimiz kıvama ulaşmış demektir. Fasulyelerin tamamen pişmesine gerek yok, çünkü bu işlem onların kışın tazeliğini koruyabilmesini sağlar.

Kışa Hazırlık: Dondurucu İçin Pratik Taze Fasulye Saklama Yöntemi - Sayfa 5

Soğutma Aşaması:

Pişen fasulyeleri geniş bir tepsiye alarak tamamen soğumalarını bekleyin. Bu adım çok önemlidir çünkü sıcak fasulyelerin poşetlenmesi, dondurucuda kıvam kaybına neden olabilir.

Kışa Hazırlık: Dondurucu İçin Pratik Taze Fasulye Saklama Yöntemi - Sayfa 6

Paketleme ve Saklama:

Fasulyeler tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün. İhtiyacınıza göre porsiyonlayarak poşetlemeniz, daha sonra kullanımı kolaylaştıracaktır. Hazırladığınız poşetleri dondurucuya yerleştirin. Bu yöntemle taze fasulyeniz kış boyunca tazeliğini koruyacak.