USD 34,23
EUR 37,46
ALTIN 2.869,86
BIST100 9.132

Kış Aylarında Saç Sağlığını Korumanın Yolları

Kışın soğuk hava, saçlarımızın kurumaya ve kırılmaya daha yatkın hale gelmesine neden olabilir. Bu dönemde saç sağlığını korumak için uygulayabileceğiniz etkili ipuçlarını sizler için derledik. Saç tipinize uygun bakım yöntemleri ve doğal çözümlerle kış aylarında da sağlıklı ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

03 Ekim 2024 | 20:13
Son Güncelleme:
Kış Aylarında Saç Sağlığını Korumanın Yolları - Sayfa 1

Soğuk havalarda, cildiniz gibi saçlarınız da daha hızlı kuruyabilir. Bu nedenle, haftalık nem destekleri uygulamak önemlidir. Gece boyunca etkili bir bakım maskesi kullanarak ya da hızlı kürlerle saçlarınıza gerekli nemi kazandırabilir, onların sağlığını geri kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Kış Aylarında Saç Sağlığını Korumanın Yolları - Sayfa 2

Kış aylarında, yağ bazlı saç bakım ürünleri soğuk hava ile saç telleri arasında koruyucu bir bariyer oluşturur ve saçı derinlemesine nemlendirir. Bu nedenle, her banyodan sonra veya bazen kuru saçlara da saç bakım yağı uygulamak faydalı olacaktır.

Kış Aylarında Saç Sağlığını Korumanın Yolları - Sayfa 3

Sıcak suyla duş almak, saçların ve saç derisinin doğal yağını alır ve saç tellerinin koruyucu bariyerini zayıflatır. Bu nedenle, saçlarınızı ılık suyla yıkayıp soğuk suyla durulayın. Nemlendirici formüllü saç ürünleri kullanarak saçın maruz kaldığı zararı azaltabilirsiniz.

Kış Aylarında Saç Sağlığını Korumanın Yolları - Sayfa 4

Saçınızı sık sık yıkamak, doğal yağlardan arındırmasına ve saç derisini irritasyona yol açabilir. Bu nedenle, yıkama aralıklarını 2-3 güne yaymalısınız. Yağlı saçlar için bu süreyi kuru şampuan veya şık toplama stilleriyle geçirebilirsiniz.