
Tunç, “Kira sözleşmesiyle aynı tarihte düzenlenen tahliye taahhütnameleri geçersiz sayılır. Kiracının boş tarihli bir belgeyi imzalaması durumunda, ev sahibinin sonradan eklediği tarihe itiraz edilebilir” dedi. Bakan, bu tür belgelerin mahkemeye taşınması durumunda kiracının haklarını korumak için itiraz hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Sonradan Eklenen Tarihler Adli Tıp Yoluyla Tespit Edilebilecek
Adalet Bakanı Tunç, boş tarihli belgelerin ileride bir hak ihlaline dönüşmemesi için önemli bir detaya da dikkat çekti. Ev sahibinin tahliye tarihini sonradan doldurması halinde, belge üzerinde oynama yapılıp yapılmadığı Adli Tıp Kurumu aracılığıyla belirlenebilecek.

Bakan Tunç, bu noktada vatandaşların haklarını koruyabilmesi için sürece dair net bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Kiracının boş tarihli bir belgeyi imzalaması durumunda, ev sahibinin sonradan eklediği tarihe itiraz edilebilir. Bu tarih değişikliği Adli Tıp Kurumu aracılığıyla tespit edilebilir. Dolayısıyla bu şekildeki taahhütnameler kiracının aleyhine otomatik olarak sonuç doğurmaz.”

Kiracılara Tavsiye: Belgeyi İmzalarken Fotoğrafını Çekin
Kiracıların ileride hak kaybı yaşamaması için yapılması gerekenleri de sıralayan Tunç, belgelerin imzalanma anında mutlaka fotoğrafının çekilmesini önerdi. Bu tür belgelerin içeriğiyle birlikte ne zaman ve nasıl düzenlendiğinin görsel kayıtla belgelenmesi, olası bir dava sürecinde önemli bir delil haline gelebilecek.