USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
'Kendin Olmak Sorun Değil': Joker 2'nin Tartışmalı Sonu Yönetmen Tarafından Savunuldu - Sayfa 9

Phillips, “Bence Arthur, kendin olmanın sorun olmadığı fikriyle, mücadelesiyle huzur buldu,” diyor. “Ve gerçekten de her zaman mücadele ettiği şey buydu, ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Kendisi olarak huzur içinde öldüğünü düşünmek istiyorum. Çocuk ona 'Bir şaka duymak ister misin?' diyor. Belki de (Lee) aşağıdadır diye düşünüyor. Aşağıda ne olduğunu bile bilmiyoruz ama Arthur'un sahip olduğu o iyimserlik hâlâ içinde. “Evet, tamam, elbette” diyor çünkü birini güldürmek istemenin nasıl bir duygu olduğunu biliyor. Böylece çocuğa o anı yaşatıyor, değil mi?”

'Kendin Olmak Sorun Değil': Joker 2'nin Tartışmalı Sonu Yönetmen Tarafından Savunuldu - Sayfa 10

Phillips o kısa empati anının Arthur'un takdirini gösterme biçimi olduğunu, başkalarından hiç görmediği bir şey olduğunu söyledi.

'Kendin Olmak Sorun Değil': Joker 2'nin Tartışmalı Sonu Yönetmen Tarafından Savunuldu - Sayfa 11

Phillips, “Çocuğa baktığı ve kurguda çocuğa kibarca güldüğü o an,” diye doğruladı. “Komedi için takdirini ve kendini ortaya koyduğu için minnettarlığını gösteriyor. Ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Bazı açılardan ilk filmde kimsenin onun için yapmadığı bir şey.”

'Kendin Olmak Sorun Değil': Joker 2'nin Tartışmalı Sonu Yönetmen Tarafından Savunuldu - Sayfa 12

Folie à Deux'nün final sahnesi Arthur'un Joker için sadece bir ilham kaynağı olduğunu doğruladı; aynı zamanda Batman kötü adamının gerçek kökenini de ipucu olarak verdi.