USD 34,28
EUR 37,67
ALTIN 2.922,31
BIST100 9.085

Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı. Açılışta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri'mizi hak ettiği yere taşımak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

04 Ekim 2024 | 17:43
Son Güncelleme:
Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı - Sayfa 1

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğin açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Lokantacılar ve Patacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, protokol üyeleri, ünlü şefler ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı - Sayfa 2

"Türkiye İslam ülkelerinin kralıdır"
Etkinliğe katılan ünlü şef Cüneyt Asan, “Dünya durmuyor, su uyur düşman uyumaz. Gördüğünüz gibi su uyuyor, düşman uyumuyor. Aslında bir bir yaklaşıp asıl hedeflerinin Türkiye olduğunu bilmemek için aptal olmak lazım. Çünkü Türkiye, İslam ülkelerinin kralıdır. Tek derdim ülkemdir, vatanımdır. Vatansız insan anasız, babasız demektir. Onun için vatanın değerini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı - Sayfa 3

Kayseri Lokantacılar ve Patacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ise, "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 2.’sini düzenlediğimiz Gastronomi Günlerimize hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere Kayseri bir ticaret ve sanayi şehri olarak bilinir ama 6 bin yıllık geçmişi ile gastronomide de çeşitlilik bağlamında merkezi olduğunu göstermektedir. Kayseri'mizi yöresel lezzetleri ile dünyaya tanıtmada bu tür etkinliklerin önemli rol oynadığını bilmekteyiz. Geçen yıl bilindiği üzere 1 ton mantı kazanda pişirilerek ve rekora imza atarak vatandaşlarımıza ikram edilmişti. Bu yıl ise inşallah 1 ton sucuk döneri pişirerek yine vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Gastronomi turizminin Kayseri’yi tanıtımında büyük rol oynayacağı kanısındayım. Buradan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ve valimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı - Sayfa 4

"Şehrimiz sadece tarihi, ticaret ve sanayisi ile değil aynı zamanda damak çatlatan lezzetleri ile de öne çıkan nadide illerden bir tanesidir" diyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Şüphesiz ki Kayseri, 6 bin yıllık tarihi ile her alanda önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehirdir. Her medeniyet bu şehrin yemek kültürüne bir katkı sunmuş, şehrimizde yaşayan etnik gruplar ve yapılarla bu ülkenin zengin ve renkli yapısıyla yemek kültürümüzü de zenginleştirmiştir. Mantısından yağlamasına, pastırmasından eriştesine, fırın ağzına, nevzinesinden girebolusuna kadar da bu şehrin zengin bir mutfak kültürü var. Bugün burada bizimle olan herkese şehrimizin eşsiz tatlarını deneyimlemek için bu yolculuğa katılan tüm konuklarımıza, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.