USD 34,27
EUR 37,63
ALTIN 2.893,02
BIST100 9.044

Kaynarca Uzakkışla'da Altyapı Projesinde Yüzde 50 Tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kaynarca'nın Uzakkışla Mahallesi'nde başlattığı 4 bin metrelik içme suyu hattı yenileme projesinin yarısını tamamladı. Çalışmaların ardından bölgeye kesintisiz ve kaliteli içme suyu sağlanacak.

08 Ekim 2024 | 14:47
Son Güncelleme:
Kaynarca Uzakkışla'da Altyapı Projesinde Yüzde 50 Tamamlandı - Sayfa 1

Kaliteli İçme Suyuna Kesintisiz Erişim Sağlanacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kaynaklarının verimli kullanılmasını ve kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasını amaçlayan altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynarca Uzakkışla'da Altyapı Projesinde Yüzde 50 Tamamlandı - Sayfa 2

Kaynarca ilçesine bağlı Uzakkışla Mahallesi'nde sürdürülen içme suyu hattı yenileme projesinde, 4 bin metrelik hattın 2 bin metresi kısa sürede tamamlandı. Bu proje ile mahallenin kaliteli içme suyuna kesintisiz erişimi sağlanacak.

Kaynarca Uzakkışla'da Altyapı Projesinde Yüzde 50 Tamamlandı - Sayfa 3

"Gelecek Nesillere Sürdürülebilir Su Kaynakları Bırakacağız"

SASKİ tarafından yapılan açıklamada, yenileme çalışmalarının su israfını önlemeye katkı sağladığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Kaynarca Uzakkışla'da Altyapı Projesinde Yüzde 50 Tamamlandı - Sayfa 4

"Zamanla deforme olan içme suyu hatlarını sil baştan yenileyerek kayıp ve kaçağın önüne geçiyoruz. Bu sayede abonelerimize kesintisiz içme suyu ulaştırırken, gelecek nesillere de sürdürülebilir su kaynakları bırakmayı hedefliyoruz."