Kayıt dışı mücadelede yeni adım! GİB 15 Kasım'a kadar süre tanıdı...
Kayıt dışılıkla mücadele son sürat sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı birçok sektörü kıskaç altına alırken pos cihazları konusunda da yeni adımlar atıyor. POS cihazları üzerinden yapılan her ödeme kayıt altına alınmasına rağmen mükellefler isterse bunu vergi matrahına yansıtmayabiliyor. Bu nedenle bakanlık bankalardan seyyar EFT-POS cihazı ya da masaüstü EFT-POS cihazı kullanmaması gerektiği halde kullanan mükelleflerden bu cihazların geri alınması istendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önderliğinde kayıt dışılıkla mücadele bakanlığın tüm birimlerinde tüm hızla devam ediyor. Sektörler kıskaç altına alınırken kayıt dışılığa neden olan faktörler titizle incelenip gerekli çalışmalar bakanlık birimleri tarafından gerçekleştiriliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılığa sebep olan pos cihazları konusunda teyakkuza geçti. Bakanlık işletmelerin piyasada yazar kasa POS olarak bilinen ve her ödemenin vergilendirilmesi imkanı olan Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'lara (YN ÖKC) geçmesi için yeni bir adım attı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin piyasada yazar kasa POS olarak bilinen ve her ödemenin vergilendirilmesi imkanı olan Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'lara (YN ÖKC) geçmesi için yeni bir adım attı. 16 Ağustos'ta Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) bankalara gönderilen yazıda, GİB'in bankaların kullanımına da açık olan web servisler aracılığı ile POS cihazı kullanan tüm mükelleflerin durumunun tetkik edilmesinin mümkün olduğu hatırlatılarak, seyyar EFT-POS cihazı ya da masaüstü EFT-POS cihazı kullanmaması gerektiği halde kullanan mükelleflerden bu cihazların geri alınması istendi. GİB bu konuda POS veren bankalara 15 Kasım'a kadar süre tanıdı. Aksi halde POS cihazı verilmemesi gerektiği halde verilmiş olduğu tespit edilen her müşterisi için bankalar 200 bin TL ceza ödeyecek.