USD 33,99
EUR 37,86
ALTIN 2.822,26
BIST100 9.577

Kaybolan Narin dosyasında yeni detaylar! Savcılıktan aile fertleri hakkında flaş talimat: Narin’in amcası gözaltında!

8 yaşındaki Narin Güran Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos günü ortadan kayboldu. 10 gündür aralıksız arama çalışmaları devam eden Narin Güran'dan hala bir haber alınamadı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in ağabeyin yapılan incelemelerin ardından serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı bütün aile üyelerini çapraz sorguya aldı. Öte yandan Kayıp Narin Güran soruşturmasında, Narin'in amcası olan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran gözaltına alındı.

Kaybolan Narin dosyasında yeni detaylar! Savcılıktan aile fertleri hakkında flaş talimat: Narin’in amcası gözaltında!
31 Ağustos 2024 | 12:02
Son Güncelleme:

Diyarbakır'da, 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma gizlilik içeresinde devam ederken, mahkeme tarafından yayın yasağı getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, anne Yüksel ve baba Arif Güran'ın da aralarında olduğu tüm aile fertleri ile amcalar ve kuzenleri yeniden ifadeye alınması için kolluk kuvvetlerine talimat verdi.

Savcılığın talimatı üzerine jandarma harekete geçti. Jandarma ifadelerini almak üzereler gözaltına aldığı Narin'in tüm aile fertlerini çapraz sorguya alarak, küçük kıza yönelik bir ipucuna ulaşmaya çalışıyor.

9 gün boyunca köyde Narin, binin üzerinde ekip tarafından aranıyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. kolundaki diş izi Narin'e ait çıkmayınca serbest bırakılmıştı.

Jandarma ve polis bu kez Narin'in kaçırılma olasılığı üzerine yoğunlaştı.

Anne Yüksel ve baba Arif Günay ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, amca, kuzen, aile bireyleri ve akrabaların ifade işlemleri ise jandarmada devam ediyor.

RÖNTGENİ KARŞILAŞTIRILDI

Kolunda diş izi bulunan küçük kızın gözaltındaki ağabeyi E.G., İstanbul'a Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'nda tetkiklerden geçirildi. Narin'in diş ve çene röntgenleriyle, ağabeyi E.G.'nin kolundaki diş izleri karşılaştırıldı. Yapılan tetkiklerden ilk sonuçlar çıktı.

Narin'e ait çene ve diş röntgenlerindeki fiziksel yapı, ağabeyin kolundaki izlerle örtüşmedi.

3 DEFA DUŞ ALMIŞ

İstanbul Adli Tıp Kurumu, yaptığı ilk tespitleri ön rapor haline getirerek soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Herhangi bir tespitin elde edilememesinde, ağabeyin kamuoyuna da yansıyan 3 defa duş almasının da etkisinin olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu. Öte yandan Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda da ağabeyin tetkiklerden geçirileceği elde edilen bilgiler arasında yer aldı.

Arama çalışmaları sürerken, küçük kızın gözaltına alınan ağabeyi E.G. ilk ifadesinde kolundaki ısırık izleriyle ilgili, "Kendim yaptım" ifadesini kullandı.

GÖZALTINDAKİ AĞABEY SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kayıplara karışan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, Narin'in bulunması amacıyla jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışmaları sürerken, küçük kıza ilişkin şu ana kadar bir emareye rastlanmadı.

Adli Tıp raponu çıkana kadar tedbir amacıyla gözaltında tutulan Narin'in ağabeyi E.G. ise serbest bırakıldı.

AMCASI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası olan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran gözaltına alındı.