USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.873,51
BIST100 9.900

Kartepe Kütüphanesi Kapılarını Açtı: 17 Bin Kitapla Hizmete Girdi

Kartepe'de, her yaştan ziyaretçiyi ağırlayacak olan yeni kütüphane açıldı. 17 bin kitapla dolu kütüphane, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Kartepe Kütüphanesi Kapılarını Açtı: 17 Bin Kitapla Hizmete Girdi
20 Eylül 2024 | 17:54
Son Güncelleme:

Kartepe Belediyesi tarafından Kent Meydanı'nda inşa edilen Kartepe Kütüphanesi, 1.000 metrekarelik alanda, 17 bin kitapla hizmet vermeye başladı. Açılış törenine Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu gibi önemli isimler katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, açılışta yaptığı konuşmada, Kartepe’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti. Kütüphanenin, gençlerin eğitimi için yapılan yatırımlar arasında yer aldığını vurguladı. Kocaman, "Kartepe'nin güçlü bir ilçe olması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Türkiye genelinde 1.296 kütüphanenin hizmet verdiğini ifade ederek, Kartepe Kütüphanesi'nin önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Kütüphanede; playstation oyun alanı, çocuk kitapları bölümü, kafeterya ve bilgisayar kullanım alanları gibi çeşitli imkanlar bulunuyor.