USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Karasu sahillerinde yasak!

Karasu Kaymakamlığı'nın yayınladığı duyuruya göre Karasu sahillerinde alkol kullanmak yasaklandı. Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanununun ilgili maddesince para cezası kesileceği bildirildi.

Karasu sahillerinde yasak!
19 Temmuz 2024 | 09:13
Son Güncelleme:

Karasu Kaymakamlığı yaz aylarında yazlık konutları bulunan insanların ve hafta sonu denize girmek için günü birlik gelen insanlar ile yoğunlaşan araç trafiğinin düzenlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması için Karasu sahillerinde alkol kullanımını yasakladı.

Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanununun ilgili maddesince para cezası kesileceği bildirildi. Karasu Kaymakamlığının kararı şöyle;

“Gerek araç yolunun üzeri, sağlı sollu kaldırım alanları, deniz ile yol arasındaki kumluk alan (plaj) üzerinde, herhangi bir şekil ve şartta her türlü alkollü içki içilmesi ve kullanılmasının yasaklanmasına; Yukarıda belirtilen alanlarda toplum düzenini bozacak, adaba mugayyir hareketler sergilenmesinin ve bu tür hareketlerde bulunan kişilerin (konusu suç teşkil etmeyen) Kabahatler Kanununu ilgili maddesince para cezası ile cezalandırmasına”

Ayrıca Kaymakamlığın aldığı bir diğer karara göre hava şartları nedeniyle denize girilmesinin yasaklandığı dünlerde denize girenlere Kabahatler Kanununun ilgili maddesince para cezası kesileceği bildirildi. Karasu Kaymakamlığının kararı şöyle;

“Özellikle hava muhalefetinin uygunsuzluğundan dolayı denize girişlerin yasaklandığı günlerde, denize girildiği tespit edilen kişilerin, Kabahatler Kanunun ilgili maddesince para cezası ile cezalandırılmasına”