USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Karacasu Deresi Çevresi Yeşil Yaşam Alanına Dönüştürülüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akyazı’daki Karacasu Deresi çevresinde 1250 metre uzunluğundaki alanda yürüyüş yolları ve sosyal alanlar oluşturmak için kapsamlı bir rekreasyon çalışmasına başladı.

21 Ekim 2024 | 16:17
Son Güncelleme:
Karacasu Deresi Çevresi Yeşil Yaşam Alanına Dönüştürülüyor - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yürüttüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra, vatandaşlara huzurlu ve keyifli vakit geçirebilecekleri yeni yaşam alanları kazandırmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Akyazı’da bulunan Karacasu Deresi’nin çevresi, büyük bir dönüşüm projesiyle sosyal bir yaşam alanına dönüştürülüyor. 

Karacasu Deresi Çevresi Yeşil Yaşam Alanına Dönüştürülüyor - Sayfa 2

Derenin çevresinde 1250 metre uzunluğundaki yolda vatandaşların yürüyüş yapabileceği, dinlenebileceği ve aileleriyle güzel zaman geçirebileceği bir alan oluşturulacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri, bölgedeki dönüşüm çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak kazı ve dolgu çalışmaları yapılacak, ardından kaldırım ve çevre düzenlemesi tamamlanacak. Proje tamamlandığında alan asfaltlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Karacasu Deresi Çevresi Yeşil Yaşam Alanına Dönüştürülüyor - Sayfa 3

Projenin bir parçası olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Karacasu Deresi’nde gerçekleştirilen beton duvar çalışmaları ve ikinci etap ıslah çalışmaları tamamlanmıştı. 

Karacasu Deresi Çevresi Yeşil Yaşam Alanına Dönüştürülüyor - Sayfa 4

Bu çalışmaların ardından bölge temiz bir görünüme kavuştu ve artık Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen rekreasyon çalışmalarıyla daha da geliştirilecek.