USD 34,26
EUR 37,58
ALTIN 2.882,80
BIST100 8.949

Kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, kahverengi kokarca ile mücadele için mekanik, kimyasal ve biyolojik yöntemler düzenlenen toplantıda ele alındı.

04 Ekim 2024 | 17:09
Son Güncelleme:
Kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı - Sayfa 1

Fındık başta olmak üzere yaklaşık 300 tarım ürününe zarar veren kahverengi kokarcayla mücadele amacıyla, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde bir toplantı düzenlendi. Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bu toplantıya Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, sektör temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı - Sayfa 2

Toplantıda, kahverengi kokarca ile mücadelede mekanik, kimyasal ve biyolojik yöntemlerin kullanılmasına, feromon tuzaklarının sayısının artırılmasına karar verildi. Ayrıca, kışlaklarda ilaçlama çalışmaları için bir iş takvimi oluşturulacak ve muhtarlar aracılığıyla tüm üreticilere duyurulacak. Kışlak ilaçlamalarının en yüksek yerleşim yerlerinden başlayarak düşük rakımlara doğru yapılacağı da belirtildi. İlaçların öncelikli olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanacağı ifade edildi.