USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Kahraman İmam Konuştu: "Ben Sadece Üzerime Düşeni Yaptım"

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen ve cami içinde kendine bıçakla zarar vermeye çalışan şahsa müdahale eden imam Muharrem Kiraz, yaşananları anlattı.

Kahraman İmam Konuştu:
24 Temmuz 2024 | 23:08
Son Güncelleme:

22 Temmuz günü yatsı namazı sonrasında Kurtköy Mahallesi Merkez Camii'nde meydana gelen olayda, akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen O.K., küs olduğu arkadaşıyla barışamadığı için yanındaki bıçakla kendine zarar vermeye çalıştı. Bunu gören cami imamı Muharrem Kiraz, hızla müdahale ederek şahsı etkisiz hale getirdi. Cemaatin yardımıyla şahsın elinden bıçak alındı ve müdahale anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kiraz, o anları şöyle anlattı: "Yatsı namazından önce o arkadaş bisikletle önümden geçerken, ‘Ben yatsı namazına geleceğim ve bir daha gelmeyeceğim’ dedi. Namaz esnasında elinde bir şey olduğunu gördüm ve bıçak olduğunu anladım. Bıçağı açıp elini götürdüğü vakit peşinden koştum. Başta almaya çalıştım, alamayınca da direkt yere yatırdım. Cemaatin yardımıyla birkaç dakikalık uğraş neticesinde bıçağı aldık."

Kiraz, şahsın pişman olduğunu belirterek, "Daha sonrasında onunla oturup konuştum, teselli vermeye çalıştım. Böyle bir şey yapmaması gerektiğini ve bunun camide hiç olmaması gerektiğini söyledim. Sabah geldi ve yaptığından pişmanlık duyduğunu söyledi. Yaralanmadı, tam bıçağı vücuduna dayadığı vakit müdahale ettik" dedi.

İmamdan Mesaj: "Bu Bir Kahramanlık Değil"

Kiraz, "Burada benim gördüğümü kim görse aynısını yapar. Ben sadece üzerime düşeni yaparak o kötülüğe engel olmak istedim. Olayın kargaşaya dönmemesi için sessiz takip ettim. Bir kahramanlık değil, İslami bir görevdi. Şahsın durumu şu an iyi, bir sıkıntı yok. O da kendi yaptığının suç olduğunun farkında, onun utancını da yaşıyor" şeklinde konuştu.