
Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu kutlu gece, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ülke genelindeki camilerde ibadetlerle değerlendirilecek.

İbadetle Geçirilmesi Tavsiye Ediliyor
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İhsan Çapcıoğlu, Kadir Gecesi’nin İslam’da müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti. Kur’an ve Peygamber Efendimiz’in hayatında bazı gece ve günlere özel önem verildiğine dikkat çeken Çapcıoğlu, Kadir Gecesi’nin bunların başında geldiğini söyledi.

Çapcıoğlu, bu gecede gündüz oruç tutulması, gecenin ise ibadetle geçirilmesinin tavsiye edildiğini aktararak, “Ramazanın son 10 gününde itikaf diye adlandırdığımız bir gelenek var. Bir mekânda, tercihen camide tefekkür ediliyor, ibadet ediliyor. Kadir Gecesi de bu 10 gün içinde özel bir yere sahip. Kadir Gecesi’nin son 10 gündeki tekli gecelerde aranması bize tavsiye edilmiştir.” dedi.

"Dua, Affedilme ve Birlik Vakti"
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, Kadir Gecesi’ne dair “İnanarak ibadet eden ve dua edenlerin geçmiş günahlarının affedildiği” yönündeki hadislerine atıfta bulunan Çapcıoğlu, bu gece yapılacak en güzel dualardan birinin de Hz. Muhammed’in şu duası olduğunu vurguladı:
“Ya Rabbi, sen affedicisin, affetmeyi seversin. O halde beni de affet.”