Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
SUBÜ Geyve Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla uzman konuşmacılar önemli bilgiler paylaştı.
![Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Sayfa 1](https://i.haberfokus.com/storage/files/images/2024/12/30/aile2-d9rr.jpg)
Kadına Şiddetle Mücadelede Etkili Rol
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu’nda, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. "Kadına Yönelik Şiddetle Etkin Mücadele Kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Rolü" başlıklı etkinlik, Öğr. Gör. Gülben Demircan Babaoğlu’nun moderatörlüğünde yapıldı.
![Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Sayfa 2](https://i.haberfokus.com/storage/files/images/2024/12/30/aile3-nrqy.jpg)
Etkinliğe konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfiye Yiğit, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Burcu Başak Kosova ve Kadın Konukevi Müdürü Tuğba Özen katıldı. Uzmanlar, şiddetin toplumsal boyutları, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün bu mücadelede üstlendiği sorumluluklar ve sağlanan destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgiler sundu.
![Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Sayfa 3](https://i.haberfokus.com/storage/files/images/2024/12/30/aile4-jsq6.jpg)
Şiddetin Önlenmesi İçin Farkındalık
Konuşmacılar, şiddetin etkilerini azaltmak ve önlenmesi için yürütülen çalışmaların önemine değindi. Ayrıca, şiddet mağdurlarına yönelik psikolojik destek ve barınma gibi hizmetlerin sağlanmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün oynadığı aktif rol vurgulandı.
![Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Sayfa 4](https://i.haberfokus.com/storage/files/images/2024/12/30/aile5-wtpj.jpg)
Ortak Sorumluluk
Etkinliğin sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim eden Geyve MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Taha Dursun, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca belli bir kesimin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. “Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan tüm konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.