USD 34,29
EUR 37,20
ALTIN 2.979,69
BIST100 9.049

Kadın sporcular, meme kanseri farkındalığı için yelken açtı

 Bu yıl 3. kez düzenlenen Aqua Florya Sailing Cup yelken yarışları tamamlandı. Yarışa katılan takımlardan biri olan ve 8 kadın yelkencinin yer aldığı Medicana Sailing Team, hem rüzgarla mücadele etti hem de meme kanserinde erken teşhisin ve bilinçlenmenin önemine dikkat çekti.

14 Ekim 2024 | 13:31
Son Güncelleme:
Kadın sporcular, meme kanseri farkındalığı için yelken açtı - Sayfa 1

Dünyada her 8 kadından birini etkileyen meme kanserinin görülme sıklığı son 50 yılda iki kat arttı. Erken evrede teşhis edilerek tedavisi mümkün olan meme kanseriyle mücadele için 2004 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlendi. 12 Ekim Cumartesi günü 3.'sü düzenlenen yelken yarışında, 600 milden oluşan Türkiye'nin en uzun rotalı yarışına katılarak rekor kıran ilk ve tek kadın yelken ekibi White Angels Sailing Team'in isim ve yarış sponsoru olan Medicana, meme kanseri farkındalığı için yelken açtı.

Kadın sporcular, meme kanseri farkındalığı için yelken açtı - Sayfa 2

Proje kapsamında Medicana Sailing Team adıyla yarışa katılan 8 kadın yelkenci, hem rüzgarla mücadele etti hem de meme kanserinde erken teşhisin ve bilinçlenmenin önemine dikkat çekti.