USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Kaçak Kazıda Metan Gazı Zehirlenmesi: 1 Ölü, 1 Kişi Kritik

Samsun’da fındık bahçesinde kaçak kazı yapan iki arkadaş metan gazından etkilenerek, birinin hayatını kaybetmesine, diğerinin ise ağır yaralanmasına neden oldu.

Kaçak Kazıda Metan Gazı Zehirlenmesi: 1 Ölü, 1 Kişi Kritik
05 Ekim 2024 | 20:49
Son Güncelleme:

Samsun'un Bafra ilçesinde, Darboğaz Mahallesi Çetirli Dere mevkiinde meydana gelen olayda, define aramak amacıyla fındık bahçesinde kaçak kazı yapan Mehmet Çetin (43) ve Fatih K. (42) dehşetle karşılaştı. İddiaya göre, kazdıkları 8 metrelik kuyuda metan gazı oluştu. Fatih K., kuyunun dibinde hareketsiz kalırken, durumu gören Mehmet Çetin yardım istedi. Birkaç kişi olay yerine gelerek halat ile kuyuya inmek istedi. Ancak, Mehmet Çetin de kuyudan aşağı indiğinde fenalaştı.

Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, her iki arkadaşı kuyudan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ancak, yapılan kontrollerde Mehmet Çetin'in hayatını kaybettiği, durumu ağır olan Fatih K.’nın ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili konuşan mahalle sakini Mümin Tosun, "Arkadaşlar burada kazı çalışması yapıyorlardı. İçlerinden biri panik halinde bana gelerek yardım istedi. Hemen 112’yi aradım. İtfaiye geldi ve aşağıya indi. Bir tanesini canlı aldık, fakat havasızlıktan hayatını kaybeden arkadaş oldu," dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.