USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
Joker 2'nin Ön Gösterimleri, İlk Filmin Gerisinde Kalıyor - Sayfa 2

Deadline'a göre, Folie à Deux Perşembe ön gösterimlerinde 7 milyon dolar kazandı ve bu da filmin, ilk hafta sonunda Amerika'da 50 milyon dolara kadar ulaşabileceğini gösteriyor. Bu ön gösterim geliri saygın bir rakam olsa da, geçen yıl Temmuz'da Mission: Impossible - Dead Reckoning filminin kazandığına eşit, orijinal Joker'in 2019'daki performansının oldukça gerisinde kalıyor. İlk Joker filmi, ön gösterimlerde 13.3 milyon dolar kazanç sağladı ve Ekim ayında vizyona giren bir film için en yüksek iç açılış hafta sonu gelirini elde ederek 96.2 milyon dolar kazanmıştı.

Joker 2'nin Ön Gösterimleri, İlk Filmin Gerisinde Kalıyor - Sayfa 3

Warner Bros., devam filminin bütçesinin 190 milyon ile 200 milyon dolar arasında olduğunu göz önünde bulundurarak, Folie à Deux’nin mevcut projeksiyonlarını aşmasını umuyor. Ancak, film vizyona girdikten sonra gişe belirsizliği içinde olumsuz geri dönüşler almaya devam etti. Devam filminin Rotten Tomatoes üzerindeki eleştirel puanı Ekim ayının başından beri her gün düşerek, 3 Ekim’de 56%’dan 47%’ye geriledi.

Joker 2'nin Ön Gösterimleri, İlk Filmin Gerisinde Kalıyor - Sayfa 4

Vizyon gününde ise Folie à Deux, popüler eleştiri derleyici platformunda "çürük" 38% eleştirel puanı ve 36% izleyici puanı aldı. Joaquin Phoenix ve Stefani "Lady Gaga" Germanotta'nın başrolünde olduğu film, PostTrak'ta da alay konusu oldu; hayranlar, hizmette 1/2 yıldız ve 40% izleyici puanı bıraktı.

Joker 2'nin Ön Gösterimleri, İlk Filmin Gerisinde Kalıyor - Sayfa 5

Folie à Deux’nin ilk fragmanı Nisan ayında yayınlandığından beri, hayranlar filmin müzikal unsurlarını eleştirdi. Phillips, unsurların devam filmi çıktığında mantıklı olacağını iddia etse de, birçok kişi müziğin filmimin özünü azaltığına inanıyor. Ayrıca, Phillips'in Phoenix'in Arthur Fleck karakterinin Kötü Prens'e dönüşmeyeceği konusundaki yorumları, bazı sinemaseverleri rahatsız etti. Yönetmen, Arthur'un ilk filmdeki karanlık eylemlerine rağmen bir suçlu olmadığını savunuyor.